Реєстрація ПН/РК у вихідний день: можливості та нюанси

Нагадуємо, що нові строки реєстрації в ЄРПН застосовуються до податкових накладних/розрахунків коригування, граничний термін реєстрації в ЄРПН яких припадає на період з дати набрання чинності Законом №2876 (тобто з датою складання починаючи з 16 січня 2023 року), та діють тимчасово, протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано.

Граничним днем для реєстрації ПН та РК за І половину місяця є 5 число наступного місяця, а за ІІ половину – 18 число. Отже, ПН і РК за першу половину жовтня можна зареєструвати до 5 листопада (включно), за другу половину – до 18 листопада (включно). Якщо останній день реєстрації припадає на суботу або неділю, це не є проблемою.

Також важливо враховувати, що операційний день для реєстрації податкових накладних триває в робочі дні з 8:00 до 20:00. Технічне обслуговування та регламентні роботи, що потребують зупинення ЄРПН, не проводяться протягом операційного дня, крім аварійних випадків. Згідно з новими правилами, під час дії воєнного стану операційний день для реєстрації податкових накладних, які припадають на граничний строк реєстрації, триватиме від 0:00 до 24:00.

Отже, 5 листопада (навіть у неділю) та 18 листопада (у суботу) можна буде реєструвати податкові накладні за жовтень 2023 року протягом усієї доби.



Залишити відповідь