Строки реєстрації в ЄРПН ПН та РК

Під час дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано, діють певні терміни для реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Зокрема:

  1. Якщо податкові накладні або розрахунки коригування до податкових накладних складаються з 1 по 15 календарний день (включно) календарного місяця, то їх потрібно зареєструвати до 5 календарного дня (включно) календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони були складені.
  2. Якщо податкові накладні або розрахунки коригування до податкових накладних складаються з 16 по останній календарний день (включно) календарного місяця, то їх потрібно зареєструвати до 18 календарного дня (включно) календарного місяця, наступного за місяцем, в якому вони були складені.
  3. Щодо розрахунків коригування, які складені постачальником товарів/послуг до податкової накладної, і передбачається зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, їх потрібно зареєструвати протягом 18 календарних днів з дня отримання такого розрахунку коригування до податкової накладної отримувачем (покупцем).

Ці строкові обмеження важливі для правильного ведення обліку податків під час воєнного стану та після його закінчення.



Залишити відповідь