КМУ схвалив законопроєкт про скасування мораторію на всі перевірки ДПС з 1 жовтня

Нагадуємо, що з 1 серпня 2023 року частина обмежень на перевірки податковою службою була скасована. Це викликало проблеми зі Законом №3219 і угодою з МВФ.

МВФ не враховує виконання деяких умов угоди через несхвалені зміни в тексті закону щодо обмежень на перевірки.

Але все ж  таки 5 вересня Кабінет Міністрів схвалив законопроєкт, який скасовує заборону на податкові перевірки. Зміни вносяться до Податкового кодексу та Закону про єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Тож з 1 жовтня 2023 року відновлюються планові та позапланові податкові перевірки, які були заборонені до введення або скасування воєнного стану в Україні. Перевірки будуть проводитися за умови безпеки.

Уряд вже зареєстрував цей законопроєкт у Верховній Раді під номером 10016. Текст законопроєкту ще не опублікований на веб-сайті Верховної Ради, але деталі законопроєкту вже стали відомі, зокрема: законопроєкт спрямований на виконання зобов’язань, передбачених угодою з МВФ, стосовно скасування обмежень на податкові перевірки. Зміни до Податкового кодексу України і Закону про єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування передбачають відновлення планових та позапланових податкових перевірок за певних умов, які описані в законопроєкті. Наразі депутати не висловлюють наміру підтримати скасування мораторію, але подальша доля законопроєкту буде залежати від результатів голосування у Верховній Раді.



Залишити відповідь