З 1 серпня податківці мають право штрафувати за неподання ф. №20-ОПП та заяви №1-ОПП

З моменту набрання чинності Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» з 01 серпня 2023 року діє відновлений режим строків для платників податків та контролюючих органів, як визначено податковим та іншим законодавством. Цей режим обов’язковий для дотримання контролюючими органами.

Згідно з цими змінами, невчасне подання заяв або документів для реєстрації облікових даних, неподання виправлених документів, а також подання документів з помилками або у неповному обсязі, а також ненадання інформації про осіб, які ведуть бухгалтерський облік або подають податкову звітність, відповідно до вимог законодавства, призведе до нарахування штрафу. Самозайняті особи обкладаються штрафом у розмірі 340 гривень, а юридичні особи, їх відокремлені підрозділи або юридичні особи, які несуть відповідальність за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, обкладаються штрафом у розмірі 1020 гривень.

Якщо порушення не буде виправлено протягом року або якщо подібні порушення будуть вчинені протягом року особою, яка вже нарахувала штрафи за порушення цих вимог, то нараховується штраф у розмірі 680 гривень для самозайнятих осіб і 2040 гривень для юридичних осіб, їх відокремлених підрозділів або юридичних осіб, відповідальних за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність.



Залишити відповідь