Електронний розрахунок санкцій за невиконання нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю

Постановою Правління ПФУ від 10.03.2023 р. № 14-1 затвержено Порядок надсилання розрахунку сум адміністративно господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв’язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік».

Він визнає механізм надсилання розрахунку сум адміністративно-господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв’язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік, а також форму такого розрахунку.

Відповідно до ст. 19 Закону України “Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні”, то створені Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю розрахунки сум адміністративно-господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв’язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік передаються ПФУ для надсилання їх через електронні кабінети підприємств, установ та організацій, фізичних осіб, які використовують найману працю, на вебпорталі електронних послуг ПФУ у формі та порядку, визначених Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю спільно з ПФУ.

Розрахунок надсилатимуть у формі електронного документа.



Залишити відповідь